Categorie: Prajituri simple
Tip: Tarte
Timp preparare: 75 min
Dificultate: mica
Punctaj noiembrie 2012: 0 puncte
Punctaj total: 21 puncte
Note vizitatori
Punctaj total: 21 puncte
Note vizitatori
Ingrediente reteta Tarta exotica
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 2 ml
- Faina 300 grame
- Frisca 150 ml
- Fructe Capsuni, Cirese, Portocale
- Margarina Unirea Original 200 grame
- Oua 2 buc
- Praf de copt 1 pachet
- Zahar pudra 100 grame
- Zahar vanilat 1 pliculet
Mod de preparare Tarta exotica
1.
Margarina se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
2.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe(portocale, cirese, capsuni, kiwi))
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe(portocale, cirese, capsuni, kiwi))
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
3.
Se lasa cateva ore tarta la rece ,dupa care se poate taia.
Cine doreste, poate adauga frisca la servire sau poate presara ciocolata rasa.
Pofta mare !
Cine doreste, poate adauga frisca la servire sau poate presara ciocolata rasa.
Pofta mare !
este atat de simplu
RăspundețiȘtergere