promo

vineri, 16 noiembrie 2012



Tarta exotica
Informatii
Categorie: Prajituri simple
Tip: Tarte
Timp preparare: 75 min
Dificultate: mica
Punctaj noiembrie 2012: 0 puncte
Punctaj total: 21 puncte
Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea plinastea plina 

Ingrediente reteta Tarta exotica

  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 2 ml
  • Faina 300 grame
  • Frisca 150 ml
  • Fructe Capsuni, Cirese, Portocale
  • Margarina Unirea Original 200 grame
  • Oua 2 buc
  • Praf de copt 1 pachet
  • Zahar pudra 100 grame
  • Zahar vanilat 1 pliculet
Alte ingrediente: un varf cutit sare, 1 budinca vanilie dr oetker, 1 crema vanilie( caramel) dr oetker, 1 plic tort gelee 


Mod de preparare Tarta exotica

1.
Tarta exoticaMargarina se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
2.
Tarta exoticaLasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe(portocale, cirese, capsuni, kiwi))
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
3.
Tarta exoticaSe lasa cateva ore tarta la rece ,dupa care se poate taia.
Cine doreste, poate adauga frisca la servire sau poate presara ciocolata rasa.
Pofta mare !

Micul secret al retetei Tarta exotica

Ideal ar fi sa se lase la rece tarta de seara pina dimineata

Un comentariu: