promo

marți, 27 noiembrie 2012

noi retete


ombe cu visine

Ingrediente:
300 gr nuca
300 gr zahar
1 ou
1 lingura unt
2-3 linguri cacao
esenta de rom
visinata dupa gust
visine din visinata(daca este posibil,:)))

Se amesteca toate pana se obtine o compozitie nici moale nici tare si se fac bombe cu visine.Se dau apoi prin zahar,nuca sau nuca de cocos,la alegere,:)).



Blatul:

50 gr margarina
1 ou
200 gr zahar
300 gr faina
2 linguri miere
200 ml lapte
1 lingurita bicarbonat

Glazura:

250 gr zahar
200 gr unt
4 linguri lapte
4 linguri cacao
esenta rom dupa gust

Se pun zaharul,oul,mierea si margarina intr-un castron si se amesteca bine.Se adauga cate putina faina si putin lapte in care se dizolva bicarbonatul,pana se termina,amestecand continuu.Iese un aluat moale,ca o smantana mai grosuta.
Se toarna intr-o tava unsa si tapetata.Se da la cuptor preincalzit la 170 C( 375 F) primele 15 minute apoi se coboara temperatura la 150 C(350 F) si se lasa inca 10 minute.Se face testul cu scobitoarea.Se scoate de la cuptor si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.

Se pregateste glazura: se pune zaharul,cacaoa,laptele,untul,la foc mic si se topesc toate,amestecand continuu.La sfarsit se adauga romul.

Se dau cuburile prin glazura si apoi prin nuca sau nuca de cocos.


miercuri, 28 decembrie 2011

Rulada cu spanac

Ingrediente:

300 gr spanac
300 gr crema branza
2 linguri unt
3 oua
1 praf copt
4 linguri faina
1 ardei gras rosu

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga spanacul (eu am pus congelat,daca aveti proaspat trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile.
Se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine si se toarna continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(dimensiuni tava 32*35).
Se coace la foc mediu aproximativ 30 minute.Nu trebuie sa se rumeneasca,se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.
Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de copt cu fata in jos.
Se ruleaza in hartie si se lasa sa se raceasca asa.
Intre timp se prepara crema: se freaca margarina cu crema de branza,apoi se adauga ardeii taiati marunt.Eu am avut de la congelator.
Dupa ce s-a racorit, se intinde iar foaia si se unge cu crema de branza.
Se ruleaza din nou in hartie si se da la rece cel putin o ora.
Dupa ce s-a racit se taie felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.




Ingrediente:
110 gr almonds
135 gr zahar
2 oua
vanilie esenta- 1 lingurita
rom esenta - 1 lingurita
1 praf de copt
230 gr faina
110gr ciocolata semi-dulce( bucatele mici)

Incalzim cuptorul la 350 F sau aproximativ 180 C.
Batem ouale bine cu zaharul pana se fac spuma,cca 5 minute.Adaugam apoi esentele,faina,praful de copt,almondul(eu am folosit nuca ca nu am avut almond in casa,:)) si ciocolata bucatele mici, si amestecam bine toate.
Iese o compozitie molutza,ne afundam mainile in faina si facem un sul din coca moale,il punem intr-o tava si il bagam la cuptor pt cca 40-45 minute,pana se rumeneste deasupra.Apoi il scoatem din cuptor ,il taiem feliute nu prea groase si asezam feliile pe hartie de copt cu fata in sus,coacem inca 8-10 minute,apoi le intoarcem pe cealalta parte si coacem alte 8-10 minute.

Se lasa la racit si se servesc. Merg de minune la cafea sau ceai .:)







duminică, 4 decembrie 2011

Prajitura cu nuca," Nasa"


M-am intors din Romania cu o reteta de prajitura,:).Mi-a placut tare mult aceasta prajitura,simpla dar delicioasa,facuta de Nasa mea draga pentru nunta fratelui meu.

Blatul:
5oua
250gr zahar
200gr faina
1 praf de copt stins cu otet sau zeama de lamaie

Preparare:
Se bat albusurile cu 100 gr de zahar.Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar.Peste galbenusuri se adauga faina,apoi albusurile si praful de copt stins.Se da la cuptor cca 20 de minute la foc mediu.

Sirop:
Se face un sirop dintr-o ceasca de zahar(cca 250 gr),cana cu apa(250 gr,un pachet de unt (200 gr),50 gr ciocolata si un pliculet de nes.Se fierbe totul si apoi se lasa la racit.

Dupa ce pandispanul este racit se insiropeaza bine de tot cu acest sirop.Iar deasupra se presara nuca (poate fi putin prajita)amestecata cu putin zahar pudra.

Simplu dar foarte gustos.



luni, 5 septembrie 2011

Prajitura "Negresa"














Am luat reteta de la Miha(http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/01/prajitura-negresa.html ) preferata mea,la care eu am adaugat nuca,evident..:)...si pt ca nu am avut in casa ciocolata amaruie am pus ciocolata cu lapte..si a iesit diferita,dar bunaaa..:))


100 g unt

200 g zahar

150 g ciocolata amaruie

2 oua

250 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)

250 ml lapte

280 g faina

1 praf de copt



Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

50 g unt

50 ml frisca lichida



Untul moale la temperatura camerei se bate cu zaharul, pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde si se adauga cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.


Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida, la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Glazura racita se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste glazura.



Eu am pus in top nuca de cocos.


Ultimele creatii,:))

Melcisori cu branza...si puiul meu drag,:))






Cozonacel si Pasca facute de Pasti 2011.











Krem a la krem ...modificat putin,:)...am pus doua randuri de creme:vanilie si ciocolata...a avut un succes total,:)














Tort cu nuca si crema de cacao





Tortul pe care l-am executat pt micuta petrecere de ziua mea,:))...am implinit 35 de ani,wauuu,deja jumate din viata s-a dus,:))...reteta este de pe blogul Mihaelei(http://dulciurifeldefel.blogspot.com/)...minunatat reteta,mersic Miha pt inca o delicatese....eu am injumatatit gramajele pt ca nu aveam nevoie de un tort asa mare,iar din lipsa de timp ornarea a iesit dezastruoasa,:))...dar a fost foarte bun la gust,:))...

Si o feliuta apetisanta,:))

Lalele,lalele...preferatele mele,:))...


Blat:
8 oua
200 g zahar
4 linguri ulei
8 linguri faina
4 linguri cacao
100 g nuca macinata
1 praf de copt
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Se omogenizeaza amestecand usor.

Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 4.

Crema:
400 g unt
120 g ciocolata amaruie
4 linguri cacao
200 g zahar
100 g nuca macinata
esenta de rom

Untul se topeste partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.

Ciocolata o topim la microunde cu 2 linguri de lapte. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi putin cate putin incorporam in crema de unt. Adaugam cacaoa, nuca macinata si esenta de rom.

Sirop:
150 ml apa
100 g zahar
2 linguri coniac

Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se lasa la racit, dupa care se adauga si coniacul.

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu