Reteta Branzoaice
Pentru aluat:
- 1 kg de faina
- 750 ml de lapte
- 125 g zahar
- 2 oua
- 50 g de unt
- un cub de drojdie
Pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 100 g de zahar
- 100 g de stafide
- putin rom in care punem stafidele
- un pliculet de zahar vanilat
- 2 oua
- coaja de la o lamaie
- un ou batut pentru uns
Mod de preparare reteta
Se framanta aluatul si se lasa la dospit pentru 50 de minute.
Dupa ce au trecut cele 50 de minute se mai framanta cateva minute, se acopera si se mai lasa alte 15 minute la dospit.
Se intinde apoi o foaie si se taie in patrate, se umplu branzoaicele cu compozitia formata, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat, si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
Branzoaicele se ung cu oul batut si se introduc la cuptor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu