Briose bicolore
Categorie: Prajituri rapide
Tip: Fursecuri, cornulete
Timp preparare: 30 min
Dificultate: mica
Ingrediente reteta Briose bicolore
- Cacao 2 linguri
- Ciocolata 100 grame
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 1 lingurite
- Margarina Unirea Original 150 grame
- Oua 4 buc
- Praf de copt 1 pachet
- Zahar pudra 50 grame
- Zahar tos 150 grame
- Zahar vanilat 1 grame
Mod de preparare Briose bicolore
1.
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea.
Galbenusurile se amesteca cu margarina Unirea si smantana ,apoi se incorporeaza totul peste albusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia formata se imparte in 2.
1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao,cealalta 1/2 ramanand alba.
Formele pentru briose se ung cu margarina.
Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea.
Galbenusurile se amesteca cu margarina Unirea si smantana ,apoi se incorporeaza totul peste albusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia formata se imparte in 2.
1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao,cealalta 1/2 ramanand alba.
Formele pentru briose se ung cu margarina.
2.
In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao.
Se pun simultan in fiecare forma de briosa.
Se pun intr-o tava si se coc 10 min.
Se pun simultan in fiecare forma de briosa.
Se pun intr-o tava si se coc 10 min.
3.
Ciocolata se topeste bain -marie,apoi cu ajutorul unei pungute ornam briosele pe partea alba formand grilaje.
Pentru a orna briosele pe partea maronie,amestecam zaharul pudra cu putina apa,pana iese o pasta. Cu aceasta pasta formam grilaje pe briose,cum am procedat cu ciocolata.
Pentru a orna briosele pe partea maronie,amestecam zaharul pudra cu putina apa,pana iese o pasta. Cu aceasta pasta formam grilaje pe briose,cum am procedat cu ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu